bandada


Ampliació de la Fundació Antoni Tàpies

Projecte  d’ampliacío de la Fundació Tàpies, al carrer Aragó 255 de Barcelona, que permeti reordenar i complementar les sales d’exposició temporal, ubicar un nou programa de divulgació i educació obert al públic i donar cabuda a l’espai de la biblioteca i centre de documentació de l’art contemporani.

Es proposa conservar el pati com entrada principal de llum i com a centre de comunicacions situant  l’escala parl·lela aquest i fent girar l’espai expositiu al seu voltant. La biblioteca continua al mateix lloc i el nou centre de documentació és col·loca damunt donant-li continuïtat.

L’espai expositiu es separa en dues parts la primera destinada a la mostra permanent de la fundació i la segona a les mostres temporals. Les exposicions temporals ocupen les plantes inferiors ja que aquestes són més diàfanes i permeten adaptar-se a mostres de característiques molt diferents, mentre que l’exposició permanent esta situada a les plantes superiors on els espais són més acotats a l’obra d’Antoni Tàpies. A les plantes intermitges hi trobem el centre de documentació, l’espai de divulgació, la biblioteca I l’accés.

Les façanes propostes tan al carrer Aragó com al pati d’illa estan formades amb estructura d’acer i panells d’alumini, de manera que es creen uns nervis que segueixen amb el ritme de la façana original.  La façana de l’interior d’illa s’enredereix en el tram central per crear un espai exterior expositiu a doble alçada on poder-hi col·locar escultres de grans dimensions.